Scroll verder

B&B arrangementen

Arrangement – Groningen – Wadlopen – Pieterpad – Maren – Kanoén – Fietsen – Dorpjes – Kerkjes – Kunst. Zomaar wat woorden voor onvergetelijke dagen op het Hogeland, Hieronder ziet u een greep uit de mogelijkheden. Staat uw keuze er niet bij? Bel ons even en we adviseren u graag.

Arrangement ‘Het violet in de lucht’  € 122,50 (per persoon voor 2 nachten)

De eerste drie De Ploeg e-bikeroutes – van de twaalf in totaal – zijn klaar! Ze voeren je door Noord-Groningen en variëren van ruim 50 km tot een meerdaagse route van 165 km lang. Je volgt hiervoor de fietsknooppunten van het Fietsknooppuntennetwerk Groningen. Het bijbehorende routeboekje is gratis verkrijgbaar bij het Groninger Museum en de Groningen Store in het Forum in Groningen.

Je gaat eropuit, net als de kunstenaars destijds. Je komt langs bijzondere plekken die de schilders inspireerden en hen dierbaar waren. Door de stad en de ommelanden met hun weidsheid, wind en ruimte. Kijk met een Ploegblik naar het Groninger land en zie de wind strepen in de lucht trekken. Ontdek de veelheid aan geeltinten in het rijpe graan. Word verliefd op de idyllische dorpjes met uit baksteen opgetrokken kerken. Meer weten?  In het spoor van de Ploeg

In dit arrangement ga je 2x bij De Energiek overnachten. Vanuit Wehe-den Hoorn, waar het toekomstige Ploegcentrum gaat komen, Kun je prachtige fietsroutes volgen. E-bikes zijn bij ons te huur. Hieronder vindt je een aantal mogelijkheden.

 2 x Overnachting
 2 x Ontbijt
 De Ploeg art pakket:
o In het spoor van De Ploeg E-bike routes
o Entree Groninger Museum
o Ansichtkaarten 10 stuks
o Iets persoonlijks van de locatie of hapje drankje

Tuinenpracht   Speciale prijs:  €187,80 (voor 2 personen, 2 nachten)

In het noordelijkste deel van Nederland, ten noorden van de stad Groningen en vlakbij het Lauwersmeer, fiets je door het oude boerenland met mooie wierdendorpjes. En daar liggen vele groene schatten verscholen. Van landgoed tot pluktuin, van kwekerij tot oude notaris- en domineestuin… Maar ook eeuwenoude bomen, bijzondere voortuintjes en bonte bloemenakkers. Katja Staring van DailyGreenspiration toerde erlangs en maakte deze speciale route voor tuin- en groenliefhebbers.

Voor deze tuinfietsroute van circa 30 kilometer kun je zeker een hele dag uittrekken als je de tuinen en groene plekken die je langs fietst ook echt wilt bezoeken en bekijken. Overnachten kan bij De Energiek.

Arrangement Tuinenpracht voor 2 personen bij Bed&Breakfast De Energiek:

  • 2x overnachting in een van de drie B&B kamers met privé sanitair.
  • 2x uitgebreid ontbijt
  • 1 dag gebruik van 2 elektrische fietsen
  • Interactieve fiets- en wandelroutes via Waddenland Routeland App
  • Goody en Foodie bag Waddenland

 

Pieterpad-arrangement 2 nachten € 100,- per persoon

Het dorp Wehe-den Hoorn ligt op 2 km van het bekende Pieterpad (traject Pieterburen –Winsum). Dit arrangement biedt u twee overnachtingen, inclusief een welkomstdrankje, ontbijt en een lunchpakket voor de wandeldag. Bovendien brengen wij u graag naar het startpunt van een volgend traject of halen u op bij het eindpunt. U slaapt in een 2 persoonskamer met een eigen douche en toilet.

Wadloop-arrangement 2 nachten € 100,- per persoon

Een dagje heerlijk genieten op het wad. Desgewenst kunnen wij een wadloop-tocht voor u boeken bij wadloopavonturen.nl.
Dit arrangement biedt u 2 overnachtingen, inclusief een welkomstdrankje, 2x ontbijt en 1x lunchpakket. Na een mooie dag wadlopen kunt u heerlijk relaxen in onze 2 persoons Infra-rood sauna. U slaapt in een 2-persoonskamer met eigen douche en toilet. De kosten voor het wadlopen dienen apart te worden voldaan.

Varen over de Maren arrangement 2 nachten € 170,- voor 2 personen

Vanuit De Energiek direct op pad met onze fijne kano. Dit arrangement biedt u twee overnachtingen, inclusief een welkomstdrankje, 2x ontbijt en een goed gevulde picknickmand mee voor de vaardag. U kunt een hele dag gebruik maken van onze kano’s. U krijgt een waterkaart en diverse tips mee. U slaapt in een 2-persoonskamer met eigen douche en toilet.

Wandelen op het Hogeland arrangement 2 nachten € 100,- per persoon

De lanen op, de paden in direct vanuit De Energiek. Dit arrangement biedt u 2 overnachtingen, inclusief een welkomstdrankje, 2x ontbijt en 1x lunchpakket. Na een mooie dag wandelen over het mooie Hoogeland kunt u heerlijk relaxen in onze 2 persoons Infra-rood sauna. U slaapt in een 2-persoonskamer met eigen douche en toilet.

Toeren door het Lauwersland arrangement 2 nachten € 120,- per persoon

Fluisterstil uitwaaien en genieten. Dit arrangement biedt u twee overnachtingen, inclusief een welkomstdrankje, 2x ontbijt en 1x lunchpakket. U kunt een hele dag gebruik maken van een van onze 2 elektrische fietsen. U krijgt een routekaart en diverse tips mee. U slaapt in een 2-persoonskamer met eigen douche en toilet.

Het Meroakels arrangement 2 nachten € 125,- per persoon

Genieten van één van de oudste cultuurlandschappen. Lekker een paar dagen eruit en heerlijk wandelen door één van de oudste cultuurlandschappen van Nederland. Dat doet u met het Meroakels wandelarrangement op het Groningse Hoogeland. We hebben een mooie wandelroute voor u uitgezet aan de hand van Waddenwandel-knooppunten. De route brengt u van B&B De Energiek in Wehe-den Hoorn naar B&B Stee en Stoetje in Warffum en de volgende dag via een andere route weer terug naar het beginpunt.Komt u met het OV? Dan is het handiger de route in omgekeerde richting lopen. Stee & Stoetje ligt namelijk op loopafstand van het treinstation in Warffum. Arrangement 1 overnachting in B&B De Energiek en 1 overnachting in B&B Stee&Stoetje, 2x een welkomstdrankje, 2 keer een heerlijk ontbijt en lunchpakket, gebruik van de kano’s bij B&B De Energiek, entree Openluchtmuseum Het Hoogland, koffie & plak Grunninger kouk of cake in het museum, Falk Waddenwandelkaart Noordwest Groningen, uitgebreide beschrijving van de uitgestippelde wandeling. Voor 1 persoon bedraagt het arrangement € 135,-.

Combineren?

Een combinatie van bovenstaande arrangementen kan natuurlijk ook. We bespreken graag de mogelijkheden met u.
Voor het diner kunnen wij desgewenst een tafeltje voor u reserveren in een van de restaurants in de nabije omgeving.

Arrangement – Groningen – Wadlopen – Pieterpad – Maren – Kanoén – Fietsen – Dorpjes – Kerken – Kunst.

  • Einfach toll! Warmherziger Empfang, Liebevoll eingerichtete Zimmer, tolles Frühstück. Paddeln im hauseigenen Kanu auf dem Kanal war unkompliziert möglich.

  • Erg leuk gehad met 38 personen. Een heerlijk rustige omgeving. Heerlijk om tot rust te komen. Maurits

  • Thank you so much for making our stay with you enjoyable, and especially for your help and advise on the local area and restaurants. We hope to return soon.

  • Een heel goed ontbijt en verblijf hier gehad. Voor herhaling vatbaar! En op de elektrische fietsen genoten van deze hele mooie omgeving. Wel de eerste maar zeker niet de laatste keer om hier te verblijven.

Schoolkampen
Fietsen & Wandelen
Wadlopen
Varen

De Energiek: voor actieve ontspanning

In Groepsaccommodatie en B&B De Energiek wordt u van harte welkom geheten door Reitze en Froukje ten Cate. Wij staan met raad en daad voor u klaar.

Groepsaccommodatie en B&B De Energiek

Al 30 jaar vindt u onze sfeervolle 4* accommodatie in het lintdorp Wehe-den Hoorn op het Groningse Hogeland, tussen Nationaal park het Lauwersmeer, Werelderfgoed de Waddenzee en Groningen stad. Onze verbouwde boerderij met daarin de groepsaccommodatie met 10 slaapkamers wordt aan de zuid-, oost- en westzijde omgeven door tuin en terrassen met de Hoornse vaart met eigen aanlegsteiger direct voor de deur. Daar liggen onze eigen kano’s voor u klaar. In ons woonhuis zijn 3 B&B kamers beschikbaar voor maximaal 6 personen.

Bekijk ook ons fotoalbum