Scroll verder

Activiteiten

Eropuit

Met plaatsen als Groningen, Zoutkamp, Winsum en Warffum op maximaal een half uur rijden hoeft u zich niet te vervelen. Diverse attracties, winkelcentra en musea zijn in deze plaatsen ruimschoots voorhanden. 
In Groningen het Groninger museum, Warffum het Openluchtmuseum, Ezinge het Wierdenland museum en in Eenrum de Mosterd- , klompen- en kaarsenmakerij.

  • Fietsen
  • Varen
  • Wadlopen
  • Wandelen

Fietsen

Op het Hoogeland is een groot netwerk van Fietsknooppunten, die u over speciaal aangelegde fietspaden door het landschap voeren. Ook vanuit onze boerderij kunt u eropuit en bent u binnen enkele minuten op zo’n uitstekend verzorgd en kwalitatief goed fietspad dat u door het hart van het prachtige, uitgestrekte en afwisselende gebied van de Hoogeland leidt. Wij hebben 2 elektrische fietsen te huur. Er zijn beschrijvingen van diverse tochten beschikbaar. Ook hebben wij een oplaadpunt voor uw elektrische fietsen. Ook kunt u bij ons tientallen fietsroutes in de omgeving krijgen. Bv:
Rondje boven Groningen
Als u wilt, kunt u via ons uw fietsen huren. We zorgen dan dat ze bij De Energiek klaar staan.

Varen

Direct voor de deur van De Energiek ligt de Hoornse vaart. Deze vaart maakt onderdeel uit van een groot netwerk aan kanalen en riviertjes: het Marengebied. U kunt eropuit en prachtig varen met een mototbootje of kanoën met een van onze 20 beschikbare kano’s. We hebben een eigen aanlegsteiger. Ook kunt u op loopafstand boten huren of uw eigen kano meebrengen.

Wadlopen

Tot de knieën in het slik en soms door een slenk, het is soms even doorzetten… Maar wat is wadlopen toch een mooie sport! Tijdens het wadlopen zijn het uitzicht, de stilte en de natuur overweldigend. Er worden het gehele jaar door vele wadlooptochten georganiseerd waarbij je met een gids gaat zwerven over het wad. Wadlopen is ook ideaal als bedrijfsuitje, teambuildingsactiviteit of familiedag. De vertrekpunten hiervoor bevinden zich nabij De Energiek. Wij kunnen u helpen bij het boeken. Bv bij Wadloopcentrum pieterburen

Wandelen

Als wandelaar kunt u uw hart ophalen in de omgeving van onze boerderij. Zo loopt het Wad-en Wierdenpad langs De Energiek. In het Hoogeland valt veel te ontdekken. Overal zijn sporen te vinden van duizenden jaren cultuur, maar het is ook een gebied vol prachtige natuur, riviertjes en maren die door het landschap kronkelen.  http://www.waddenwandelen.nl/nl/p/

Pieterpad

  • Heerlijke nacht gehad in een superzacht bed en complete stilte rondom. De kamer was schoon en zag er verzorgd uit met een persoonlijke touch. Het ontbijt de volgende morgen was een top begin van de dag. Ps Leuke tips!

  • Voor de 2e keer waren we te gast in De Energiek. De verbouwing was inmiddels voltooid! We werden weer gastvrij ontvangen. Een prima adres voor een volgende keer.

  • Thank you so much for making our stay with you enjoyable, and especially for your help and advise on the local area and restaurants. We hope to return soon.

  • Merci pour votre accueil chaleureux. La chambre était très comfortable et le petit déjeuner excellent. Merci pour nos échanges conviviaux. Cordialement! Christiane et Daniel

Schoolkampen
Fietsen & Wandelen
Wadlopen
Varen

De Energiek: voor actieve ontspanning

In Groepsaccommodatie en B&B De Energiek wordt u van harte welkom geheten door Reitze en Froukje ten Cate. Wij staan met raad en daad voor u klaar.

Groepsaccommodatie en B&B De Energiek

Al 30 jaar vindt u onze sfeervolle 4* accommodatie in het lintdorp Wehe-den Hoorn op het Groningse Hogeland, tussen Nationaal park het Lauwersmeer, Werelderfgoed de Waddenzee en Groningen stad. Onze verbouwde boerderij met daarin de groepsaccommodatie met 10 slaapkamers wordt aan de zuid-, oost- en westzijde omgeven door tuin en terrassen met de Hoornse vaart met eigen aanlegsteiger direct voor de deur. Daar liggen onze eigen kano’s voor u klaar. In ons woonhuis zijn 3 B&B kamers beschikbaar voor maximaal 6 personen.

Bekijk ook ons fotoalbum