Scroll verder

Links

http://www.waddenwandelen.nl/nl/p/ Het kustgebied van Groningen is ideaal wandelgebied. Doordat het landschap er relatief met rust is gelaten, geeft het zijn geschiedenis bloot. Zo laten de terpen en wierden zien waar het water tot in de late Middeleeuwen binnendrong.

http://www.pieterpad.nl/ Het Pieterpad loopt van Pieterburen hoog in Groningen naar de Sint Pietersberg diep in Limburg. Op deel 1 wandelt u vanuit Groningen en de Hondsrug naar het Drents Plateau met heidevelden, hunebedden, esdorpen en het dal van de Drentse Aa. Na de voormalige hoogvenen rond Coevorden volgt de route een stuk van de Overijsselse Vecht. Wandelend door bossen en over de heide van de Sallandse Heuvelrug bereikt u uiteindelijk de Graafschap waar de aansluiting is op deel 2 van het Pieterpad.

http://wandelnet.nl/traject/law-5-3-10a1-wadroute-leens-kaakhorn-0 Langs de randen van de Waddenzee liggen de kwelders: buitendijkse afzettingen van zand en slib waarop zich een vegetatie heeft gevestigd die bestand is tegen regelmatige overstromingen door zout water. De kweldervorming vond aanvankelijk natuurlijk, zonder enig menselijk ingrijpen, plaats. Door sedimentatie hoogde het buitendijkse voorland zich op en raakte begroeid. Het water werd gedwongen zijn weg in de kalere gedeelten te zoeken, waardoor de begroeide gedeelten verder konden opslibben en tenslotte uitgroeiden tot een gebied met meerjarige kwelderplanten.

http://www.historischekringdemarne.nl/ We proberen met behulp van deze site de streekgeschiedenis van De Marne in al haar brede schakeringen te beoefenen en aan iedereen te tonen. We doen dat door het laten verschijnen van boeken en andere publicaties, het opzetten van cursussen, organiseren van excursies en ook met behulp van deze internetsite.

http://www.marnehoes.nl Sinds de restauratie van 1985 fungeert ’t Marnehoes als cultureel centrum voor de regio Noordwest Groningen. Waar eerder zich de preekstoel bevond is een toneel geplaatst. Het interieur is aangevuld met stoelen, tafels, belichting- en geluidsapparatuur, een piano, centrale verwarming en een eenvoudige keuken. In ‘t Marnehoes worden toneel- en cabaretvoorstellingen en concerten georganiseerd.

In de School voor de Schilderkunst in Wehe-den Hoorn zijn schilderlessen schilderworkshops.

Zeilen en avontuur met Klipper Najade

Bij wadlopen denk je al gauw aan mensen die ploeteren door het zware slik en vervolgens kilometers lange tochten sjouwen door het water en over de zandplaten. In de begintijd was dit ook zo, maar de laatste jaren heeft het Wadloopcentrum Pieterburen steeds meer wadlooptochten ontwikkeld die redelijk gemakkelijk te lopen zijn. Tochten, maar ook vooral wadbelevingen voor jong en oud. Zodat iedereen kan genieten van wat het Wad te bieden heeft.

De M.S. Tender, een van de mooiste sportvisboten, biedt u een heerlijke tijd op de zee. Genieten van een rondvaart, de omgeving en van uw vangst, dat is extra genieten in de grootste visvijver van Nederland! Vanuit Lauwersoog vertrekt de M.S. Tender elke dag om te gaan vissen. U kunt vissen op kabeljauw, makreel en andere vissoorten.

Brouwerij Martinus. In de binnenstad van Groningen, op een steenworp afstand van de Grote Markt en de Oosterhaven, brouwt Brouwerij Martinus speciaalbieren in een uniek industrieel pand aan de Kostersgang. Voorheen was hier een drukkerij gevestigd. Het ene ambacht heeft plaatsgemaakt voor het andere. Waar eens de drukpers stond te draaien, staan nu brouwketels te pruttelen.

De Energiek op Hotel de Marne, het grootste hotel van Nederland

https://www.groepsaccommodaties.com/
Groepsaccomodaties voor iedereen
Bed & Breakfast.nl
Wij zijn lid van Waddengids.nl
www.groepsaccommodatie-info.nl
Bed and Breakfast Nederland
Nederland vankantie.nu
Groepsaccommodatie Nederland
Toerisme Waddenland Groningen
Hotel en bed and breakfast gids – Weekendhotel.nl
www.bed-en-breakfast.nl
Wellness in Loppersum
Vakantie boeken bij Nederlanders

  • Voor de 2e keer waren we te gast in De Energiek. De verbouwing was inmiddels voltooid! We werden weer gastvrij ontvangen. Een prima adres voor een volgende keer.

  • Merci pour votre accueil chaleureux. La chambre était très comfortable et le petit déjeuner excellent. Merci pour nos échanges conviviaux. Cordialement! Christiane et Daniel

  • Lieve mensen, Ik heb heerlijk genoten van uw gastvrijheid, het mooie huis, de prachtige omgeving en de geur van versgebakken brood in de ochtend. Zeker kom ik nog eens terug! Veel dank. Karin

  • We hebben een heerlijke overnachting gehad bij Dini en Riesjart! Wat een rust en een lekker ontbijt! Ook een leuke omgeving, met ateliers en vistestaurantjes! Bedankt voor de gezelligheid en de goede tips !! Derk en Ellen

De Energiek: voor actieve ontspanning

In Groepsaccommodatie De Energiek wordt u van harte welkom geheten door Reitze en Froukje ten Cate. Wij staan met raad en daad voor u klaar.

Groepsaccommodatie De Energiek

Al 30 jaar vindt u onze sfeervolle 4* accommodatie in het lintdorp Wehe-den Hoorn op het Groningse Hogeland, tussen Nationaal park het Lauwersmeer, Werelderfgoed de Waddenzee en Groningen stad. Onze verbouwde boerderij met daarin de groepsaccommodatie met 10 slaapkamers wordt aan de zuid-, oost- en westzijde omgeven door tuin en terrassen met de Hoornse vaart met eigen aanlegsteiger direct voor de deur. Daar liggen onze eigen kano’s voor u klaar. In ons woonhuis zijn 3 kamers beschikbaar voor maximaal 6 personen.

Bekijk ook ons fotoalbum