Schoolkamp

Voor een schoolkamp of een werkweek bent u aan het juiste adres bij groepsaccommodatie De Energiek! Onze accommodatie is prima geschikt voor meerdaagse schoolkampen. Er zijn 10 slaapkamers (5x2p en 5x6p), twee grote keukens, veel zit- en werkruimte en een grote omsloten tuin. Voor de deur vindt u de Hoornse vaart waarin gezwommen wordt en kano- en boottochtjes worden gemaakt. Dit kan evt. afgewisseld worden met een fietsroute. Fietsen en kano’s zijn bij ons te huur.

 

Schoolkamp

En wat dacht u van een onvergetelijk schoolkamp met een middag op het wad. Wadlopen, krabbetjes en visjes vangen, slikslee rijden, of elkaar helemaal insmeren met klei (daarna wel weer schoonspoelen natuurlijk).
Er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden:
– mee met de boswachter in het Lauwersmeergebied. Vogels spotten en uitleg krijgen over de natuur
– tijdens het schoolkamp zeilen op het Lauwersmeer in kleine zeilbootjes of met z’n allen op een historische zeilboot
– naar de zeehonden crèche in Pieterburen met excursie
– een uitgezette speurtocht in de omgeving van De Energiek
– een middagje klimmen in een grote klimschuur in ons dorp
– een gecombineerd bezoek aan een windmolen, de mosterdmakerij, de kaarsenmakerij en de klompenmaker.
– gewoon spelletjes doen in de tuin, samen boodschappen doen en eten koken,
– of……

 

Wij helpen u graag met het samenstellen van een mooi en afwisselend programma voor uw schoolkamp. Onze langdurige ervaring in het onderwijs komt dan prima van pas. Bel of mail ons gewoon een keer voor de mogelijkheden! U zult er geen spijt van krijgen. Als u een midweek naar ons toekomt, krijgt u een aanzienlijk lagere prijs dan in het weekend. U kunt de accommodatie huren op basis van zelfverzorging of u kunt de maaltijden uit handen geven. Wij zorgen dan voor een gevarieerd aanbod dat in overleg wordt samengesteld.

Zo ziet u, wij staan open voor allerlei varianten en programma’s. U kunt natuurlijk ook gewoon alles voor uw schoolkamp zelf organiseren. Meer informatie nodig? Bel of mail ons of kijk op de andere pagina’s van onze website.

  • Een heel goed ontbijt en verblijf hier gehad. Voor herhaling vatbaar! En op de elektrische fietsen genoten van deze hele mooie omgeving. Wel de eerste maar zeker niet de laatste keer om hier te verblijven.

  • Erg leuk gehad met 38 personen. Een heerlijk rustige omgeving. Heerlijk om tot rust te komen. Maurits

  • Lieve mensen, Ik heb heerlijk genoten van uw gastvrijheid, het mooie huis, de prachtige omgeving en de geur van versgebakken brood in de ochtend. Zeker kom ik nog eens terug! Veel dank. Karin

  • Thank you so much for making our stay with you enjoyable, and especially for your help and advise on the local area and restaurants. We hope to return soon.

Wandelen
Fietsen
Wadlopen
Varen

De Energiek: voor actieve ontspanning

In Groepsaccommodatie en B&B De Energiek wordt u van harte welkom geheten door Dini van de Ven & Riesjart van Summeren. Wij staan met raad en daad voor u klaar.

Groepsaccommodatie en B&B De Energiek

Al 30 jaar vindt u onze sfeervolle 4* accommodatie in het lintdorp Wehe-den Hoorn op het Groningse Hogeland, tussen Nationaal park het Lauwersmeer, Werelderfgoed de Waddenzee en Groningen stad. Onze verbouwde boerderij met daarin de groepsaccommodatie met 10 slaapkamers wordt aan de zuid-, oost- en westzijde omgeven door tuin en terrassen met de Hoornse vaart met eigen aanlegsteiger direct voor de deur. Daar liggen onze eigen kano’s voor u klaar. In ons woonhuis zijn 3 B&B kamers beschikbaar voor maximaal 6 personen.

Bekijk ook ons fotoalbum