Gemiddeld beoordeeld met een 9,4

Gelegen aan de Hoornse Vaart, kunt u onze kano’s huren om het Groningse Hogeland te ontdekken vanaf het water. We hebben een paar routes voor u uitgestippeld, zodat er voor zowel de ervaren als iets minder geoefende kanovaarder een schitteren-
de tocht te maken is. Om de inwendige mens niet te vergeten, kunt u voor onderweg een lekker gevulde picknickmand meenemen

In De Energiek vindt u heel veel afleiding. Behalve de trampoline en het volleybalnet, treft u bij ons nog vele spellen aan: buiten staat nog een pingpongtafel en binnen heeft u de keuze uit een elektronisch dartboard, een sjoelbak, een voetbaltafel en heel veel verschillende bordspellen. U hoeft zich dus nooit te vervelen.

Naast de Waddenzee, is ook de rest van het Hogeland absoluut de moeite waard om te voet te ontdekken. Talloze wandelingen zijn er vanuit De Energiek te maken. U loopt de brug over en staat direct midden tussen de weilanden. Loop een stukje van het bekende Pieterpad, of stippel een route uit aan de hand van de vele kaarten. Ook een wandeling door het mooie Winsum mag niet ontbreken tijdens uw verblijf.

De Waddenzee is een door Unesco benoemd Werelderfgoed. Bij eb is de Waddenzee ’s werelds grootste aaneengesloten systeem van zand- en moddervlakten. Wat is er mooier om dit bijzondere gebied te ervaren door middel van een wadlooptocht of wadexpeditie. Of u nu kiest voor een sportieve wadlooptocht of een wadexpeditie die geschikt is voor de hele groep, het is en blijft een ervaring die u nooit meer zult vergeten. U staat versteld van de diverse flora en fauna en schoonheid van de natuur.

De Energiek is het startpunt van vele mooie fietstochten. U kunt via ons in contact komen met een fietsverhuurder, die uw fietsen voor de deur aflevert en na vertrek weer ophaalt. Tochten naar Nationaal Park Lauwersmeer, of door het
schitterende Hogeland zijn echt een aanrader. Een weekend is eigenlijk te kort om al het moois van Het Hogeland te kunnen ontdekken.

We horen vaak van gasten, dat er te weinig tijd is om alle bezienswaardigheden in de nabije omgeving te bekijken en de activiteiten te ondernemen. Dat kunnen we ons goed voor stellen. Hier een greep: Zeehondencentrum en Domies Toen te Pieterburen, Abraham’s Mosterdmakerij en Korenmolen De Lelie te Eenrum, Theefabriek te Houwerzijl, Openluchtmuseum te Warffum, Museum Wierdenland in Ezinge, DoeZoo en Landgoed Verhildersum te Leens, Klimpark Waddenfun en Maren-boot verhuur Hoornstertil te Wehe-den Hoorn en Visserijmuseum te Zoutkamp. Zoveel te doen.